Vilken metod passar dig bäst?

Att välja rätt metod är självklart något som är otroligt viktigt för ditt resultat och ibland kan det vara svårt att som kund förstå skillnaden mellan de olika metoder som finns att välja emellan.

Nedan finner du förklaringar till varje metod.


Känner du tex igen dig i uttrycket "en oljig t-zoon" så kan du snabbt räkna ut vilken metod som i första hand rekommenderas i det fallet osv.

3D MICROBLADING


Stråliknande resultat som ger ett mer naturligt utseende. Fyller ut redan befintliga bryn eller återskapar brynform från noll. Mindre bra vid volymskillnader i egen hårväxt, större luckor och ojämnheter då rekommenderas Combo som fyller ut och balanserar mer. Hudtyp, eftervård mm påverkar hur krispiga/suddiga strån man kan få och hållbarheten är sämre på fet och ojlig hud men undantag finns.COMBO


3D strån + Powder (skugga). Två tekniker som kombineras för ett mer fylligt resultat men även stråliknande. Mer naturligt än enbart Powder och rekommenderas starkt när man har volymskillnader i egen hårväxt eller större luckor. Resultatet blir mer jämnfyllda ögonbryn men de kan även göras i ombrestil med ljusare start och fylligare slut.


Combo kan göras i olika styrka och är därför den mest populära metoden hos mig idag. Att göra Combo innebär INTE att det måste bli extremt mörkt, sminkat och intensivt. Det handlar främst om fyllnad och det kan uppnås med olika pigmentnyanser, både ljusa och mörkare. Rekommenderas starkt för de med fet/ojlig hy samt de med ojlig t-zon. Hållbarheten är längre med denna metod för de med fet/ojlig hud.POWDER


Skuggade bryn utan strån. Påminner om när man sminkar ögonbrynen med skugga och ger en mer sminkad look om man önskar det men kan även se väldigt mjukt och diskret ut. Manuell eller maskinmetod.OMBRE


3D eller POWDER som görs i en fade från ögonbrynets start (svagt) och med ökande täthet/styrka utåt vingen. För respektive tekniker se ovan.COVERUP 3D


3D-strån över gammal tatuering oavsett typ. I detta fall måste man skicka in bilder till mig för konsultation. Är tatueringen ljusare är det oftast inga problem att skapa en ny form mm men man ska alltid komma ihåg att tidigare tatueringar påverkar slutresultatet, ibland negativt.

Ibland försvinner den nya tatueringen in i den gamla och är inte önskvärt synlig.


Finns det en röd, blå nyans i brynet rekommenderas Coverup med COMBO. Om tatueringen är för mörk och har en abnorm form är mina rekommendationer borttagning innan ny tatuering genomförs.COVERUP COMBO


3D- strån + skugga över gammal tatuering. I detta fall måste man skicka in bilder till mig för konsultation. Är tatueringen ljusare är det oftast inga problem att skapa en ny form mm men man ska alltid komma ihåg att tidigare tatueringar påverkar slutresultatet, ibland på ett negativt sätt. Ibland försvinner den nya tatueringen in i den gamla och är inte önskvärt synlig.


Denna metod rekommenderas i första hand då man har större möjlighet att dölja den gamla tatueringen och färgkorrigera den behandlade huden mer effektivt. Om tatueringen är för mörk och har en abnorm form är mina rekommendationer borttagning innan ny tatuering genomförs.AQUARELLE LIPS


Pigmentering med maskin där små små prickar utgör grunden för ett fräsht och naturligare resultat än de gamla maskintatuerade läpparna "från förr". Inga konturlinjer syns efter läkt resultat och hållbarheten är ca 3-5 år. Detta är en teknik som ger mjukare resultat än ett starkt läppstift. Man kan säga att det mer är en läppglans-effekt trots att konturer kan lagas och på så sätt "forma till" läpparnas symetri.


Jag tatuerar inte in extrema färger och har du en tidigare läpptatuering krävs en separat konsultation samt bilder på dina läppar, innan du bokar en tid. Har du haft munsår innan bör du kontakta mig för instruktioner om ev medicinering. Rekommendationen generellt är att medicinera innan så man minimerar risken för utbrott under läkningstiden.


AQUARELLE LIPS MELANINE


Som ovan men ändå en stor viktig skillnad. Detta är en avancerad teknik och kräver både tid och tålamod för att behandlingen ska ske i samklang med kroppens naturliga melaninproduktion. Ofta behövs 3-4 sessioner för att nyansen ska uppnå önskad ljushetsgrad samt täckning. Det är viktigt att förstå att detta inte bör kallas för korrigering, då det är helt naturligt att ha mörkare läppar. 


Då det ofta finns blå/lila nyanser i läpparna, är det första steget alltid att få tonen mer varm så att kommande behandlingar kan ge önskat resultat. Läkningstiden är normalt 4-8 veckor för ljusa läppar men med melanin 10-16 veckor. Det kan kännas som en evighet innan man blir klar men det går inte att stressa melaninrika läppar. 


GLÖM INTE!


Ingen tatuering kan och ska jämföras med makeup i vare sig intensitet, täckning eller färg.


Kosmetisk tatuering är "levande" då den genomförs och placeras INUTI ett levande material (vår kropp och dess immunförsvar) och huden är som bekant i ständig förändring med cellförnyelse, åldrande mm. Blödning etc kan påverka påtagligt under en behandling och även i längden - då pigmentet späds ut och inte får fäste inuti huden. 


Därför är det också aldrig möjligt att till 100% garantera ett specifikt resultat för en enskild kund, då det är högst individuellt hur vi reagerar på behandlingen. En del individer är hållbarheten sämre på, än andra - pga tex oljig hy, fet t-zon, medicinering, gamla tatueringar, ärr, påverkad hud efter tex laser mm (läs FAQ). Det är viktigt att ta med det i beräkningen innan och när man väljer att göra en kosmetisk tatuering. Tänk efter innan. Men generellt är kunder nöjda med sina behandlingar (se recensioner).


MINA REKOMMENDATIONER


Jag rekommenderar och arbetar efter följande motto: "Det är enklare att lägga till mer vid återbesöket, än att ångra att man gjorde för mycket." Med det menar jag att man, om man vill, kan få mörkare nyans, bredare volym mm vid det återbesök som ingår.

Men naturligt och lagom blir alltid bäst i längden!