NYHET


Har du velat bleka tänderna men inte vågat?

Numera finns det en nyare metod som både är effektiv och skonsam. 


Förut tilläts höga nivåer av väteperoxid men det är i dagsläget förbjudet. Dock är det vanligt att man på kliniker använder sig av de lägsta tillåtna nivåerna än idag.


Väteperoxid är skadligt för emaljen, kan orsaka ilningar men är påfrestande även för tandköttet, så vill man bleka sina tänder bör man avstå från det helt.


Ämnet frigör även andra skadliga ämnen (fria radikaler) som inte är bra för kroppen och när det finns andra alternativ, ser iallafall inte jag någon anledning att utsätta sig för det.


Den här metoden är helt utan väteperoxid.


NIVÅER


3 nivåer finns att välja mellan. 3*20 rekommenderas att börja med och vill man fortsätta bleka går det bra redan efter kort tid.

Vill du tex boosta vithetsgraden (få bort mer missfärgningar) kan du boka Boost 1*20 eller 2*20.


Utgångsläget (långvariga missfärgningar, arvsanlag, tobak mm) på dina tänder avgör vilket resultat du kan få av behandlingen. Vill man få ännu ljusare tänder går det bra att upprepa behandlingen. 


REKOMMENDATIONER


Jag rekommenderar att man alltid har god kontroll på sina tänder innan en behandling. Givetvis ska tänderna vara rena och friska när du kommer till mig, för att du ska få ett strålande resultat.


Har du hål eller munsjukdom som tex paradontit (tandlossning) bör du beöka en tandläkare för rådgivning och behandling innan du bleker.


Ta med din tandborste och tandkräm när du går till jobbet om du tex har en tid inbokad till lunch, så att du kan borsta bort morgonkaffet innan blekningen..


Och ställ dig frågan:

Kanske är det dags för ett besök hos tandläkaren eller tandhygienisten innan du bleker? 


NANOSEAL


Direkt efter blekningen ingår just nu efterbehandlingen Nanoseal. Det gör att du kan äta och dricka som vanligt efter din behandling men jag rekommenderar verkligen att du avstår från tobak och kraftigt färgad mat/snacks/dryck minst 72 timmar efter din behandling.


2 i 1


Du kan lägga till blekning samtidigt som en annan behandling. Tex vid kosmetisk tatuering eller en hudvårdsbehandling vilket gör att du kan maximera dina resultat på samma tidsåtgång. Dock måste detta bokas direkt med mig, så att jag vet att du vill utföra två behandlingar samtidigt.


FASADER INPLANTAT OCH KOMPSIT


Generellt gäller att man inte får ljusare resulat på lagningar. Gammal komposit kan tex gulna med ålder så man ska inte förvänta sig att de blir lika vita som naturlig emalj.


RÖKNING SNUS ALKOHOL KOFFEIN ÅLDER ARVSANLAG


Dessa är några av de faktorer som missfärgar våra tänder och vid långvarig utsatthet är det även svårare att få bort. Med åldern gulnar tänderna pga av att dentinet blir synligare och vissa arvsanlag kan påverka hur tändernas hälsa utvecklas. Rödlätta kunder har tex visats sig behöva fler behandlingar för att uppnå resultat. Har man vita fläckar på tänderna ska man konsultera mig innan behandling då detta kan förstärkas.


BLÅVITA TÄNDER


Den här metoden ger inte blå vita/kritvita tänder utan är främst för att avlägsna påverkan på den naturliga tandens utseende samt ljusa upp vithetsgraden.UTAN
VÄTEPEROXID

Skonsamt säkert och effektivt